Luennolla käsiteltiin organisaatioiden rakenteita ja globalisaatiota. Organisaatioiden rakenne voidaan yksinkertaistetusti jakaa yhdelle suoralle, jonka ääripäinä ovat mekaaninen ja orgaaninen rakenne. Organisaation sijoittuminen voidaan määrittää kontingenssiteorian mukaan eri kontingenssien avulla, joita ovat Ympäristö, Teknologia ja koko. Yksinkertaistetusti organisaatio on mekaanisempi, jos sen ympäristö on vakaa, teknologia rutinoitunutta ja sen koko on suuri, ja taas orgaaninen, jos ympäristö on muuttuva, teknologia vaihtelee ja sen koko on pienehkö. Organisaation asemaan tällä suoralla vaikuttaa myöskin, millaisia toimia tämä tekee milloinkin.

Globalisaatio puolestaan tarkoittaa yritysten monikansallistumista, esim. tytäryhtiöiden kautta. Tämä on osaltaan hyvä asia, sillä esim. suuryhtiöiden teknologia ja verorahat leviävät tasaisemmin, ja suuryhtiöt taas puolestaan voivat tuottaa asioita halvemmalla kuin kotimaassaan. Lisäksi suuryhtiöt voivat työllistää pienempiä yrityksiä, joka lisää valtion muutakin tuotantoa. Suuryhtiöt voivat siirtyä kuitenkin toiseen valtioon, jos se osoittautuu paremmaksi, joka saattaa vaikuttaa tuhoisasti etenkin pienempien valtioiden talouteen.

Yleisesti suuremmat yritykset pyrkivät globalisoitumaan, sillä näin ne voivat laskea tuotantokustannuksia ja nostaa samalla markkina-alueitaan. Globalisaatiossa auttaa mekaanisempi rakenne, sillä esim. yksinkertaiset toimintatavat on helpompi siirtää vieraalle kielelle kuin vaihtelevat, innovatiivista ajattelua vaativat toimet. Globalisaation voisikin katsovan yhdenmukaistavan mekaanisia organisaatioita toistensa kaltaisiksi, kun taas orgaanisemmat organisaatiot eivät yleensä pääse globalisoitumaan monimutkaisten palveluidensa takia. Toisaalta innovaatioiden kautta kehitytään, ja jos organisaatio on kovin rutinoitunut ja vakaa, onko se valmis kehittämään innovatiivisin keinoin. Johtajalla on valta ottaa tämä riski, joskus kannattaa muuttua radikaalisti, joskus ei. Toki ajan myötä kaikki muuttuu, konservatiivisena ei pysy maailman pyörien perässä.